10 mrt

Themabijeenkomst | PvIB

AFGELASTING - Security café: Awareness - een gestructureerde aanpak

dinsdag 10 maart 2020
18:00 tot 22:00

Van der Valk hotel Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

AFGELASTING

Beste leden,

Het was onvermijdelijk. Het corona virus heeft ook Nederland bereikt en de verspreiding lijkt snel te gaan. De aard van onze vereniging is om mensen bij elkaar te brengen. Zo hebben we op 10 maart een evenement gepland met het onderwerp Awareness. De activiteitencommissie vindt het beperken van de kans op verdere verspreiding van het virus belangrijker dan het bij elkaar brengen van haar leden. Daarom is besloten om de bijeenkomst van 10 maart te annuleren en te herplannen in het najaar. De evenementen in april gaan gewoon door, er vanuit gaande dat er tegen die tijd meer richtlijnen zijn hoe wij het coronavirus onder controle gaan krijgen. We zullen de ontwikkelingen derhalve nauwlettend in de gaten houden.

We vertrouwen op jullie begrip.

Vriendelijke groet,
PvIB Activiteiten commissieAwareness is een woord dat vooral een dekmantel is voor alles wat we doen om mensen het gewenste risicobewuste gedrag te laten vertonen. Je bewust zijn van slecht gedrag lokt nog lang niet het goede uit. Goed gedrag komt niet gemakkelijk tot stand. Wat er voor nodig is en hoe je op die aspecten invloed kunt uitoefenen, daar gaan we het deze avond over hebben. Het is belangrijk om het gedrag van je medewerkers te begrijpen en welk type mensen (aka persona’s) er in je bedrijf rondlopen.
Met een klein hoorcollege, één concrete uitwerking plenair en verdere verwerking door je in groepjes in te delen gaan we het ontdekken. Van de werkgroepen (ca. 10) laten we - na de pauze - enkelen hun aanpak presenteren. Je gaat met een concreet plan naar huis.

We sluiten af met de winnaarsverkiezing bij acclamatie.

LET OP!
Afgelopen week hebben leden van het PvIB een mail ontvangen met de nieuwe inschrijfprocedure voor bijeenkomsten van het PvIB. Deze informatie kun je ook terugvinden op de website.
Wanneer je je hebt ingeschreven ontvang je direct een bevestiging met een QR-code. Bewaar deze goed. Dit is je toegangsbewijs voor de avond.
Deze procedure geldt ook voor niet leden die zich aanmelden voor de avond. Je meld je dan alleen aan als 'Ik ben geen lid van PvIB'.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor PvIB-leden. Bij no show wordt echter een bedrag van € 35,- in rekening gebracht. Ben je echter op het laatste moment toch verhinderd, vergeet je dan niet af te melden. Dit kan wanneer je bent ingelogd via de ledenpagina van het PvIB of door een mail te sturen aan activiteiten@pvib.nl.

Programma

18:15 Ontvangst met broodjes
18:55 Opening door dagvoorzitter
19:00 Maarten Timmerman, Awareways: ‘hoe komt gedrag tot stand’
19:30 Marc Hendrickx (Sentensor): ‘van mindset naar gedrag’
20:00 Plenair: uitwerking aanpak voor één doelgroep
20:15 Pauze
20:35 Verdeling in groepjes en groepsgewijze uitwerking
21:00 Presentatie vanuit enkele (ca. 4) groepjes
21:30 Afsluiting en borrel

De sprekers

Maarten Timmerman
Sociaal psycholoog en gespecialiseerd in attitude en gedrag met een specifieke focus op informatiebeveiliging en security awareness.

Marc Hendrickx, Sentensor
Marc is gecertificeerd verandermanager met een wetenschappelijke achtergrond in organisatie- en informatiemanagement. Hij wordt gedreven door nieuwsgierigheid naar hoe groepen mensen aan de hand van harde en zachte data sneller tot samenwerking, ontwikkeling en resultaten komen. Hij is mede-ontwikkelaar van Sentensor, een nieuw SaaS platform met een lerend algoritme dat via individuele chats met mensen inzichten en prioriteiten genereert om collectief gedrag werkend te krijgen. Het platform wordt onder meer gebruikt bij innovatie, risicomanagement, digitaal samenwerken, medewerker betrokkenheid en customer experience.

INHOUD
Hoe krijg je je collega’s, medewerkers, leidinggevenden mee in een gezamenlijk security initiatief?

Mensen hebben denkbeelden over van alles. Denkbeelden bepalen hoe je verandert en je je aanpast. Groepjes mensen delen vaak een of meerdere denkbeelden over een initiatief. Deze groepjes met hun kenmerkende denkbeelden noemen we persona’s. Met kennis van persona’s kun je security awareness en gedrag duurzaam ontwikkelen.

Deze avond leer je hoe je dat doet. We oefenen eerst met voorbeeld persona’s, en gaan dan aan de slag met enkele gemeten persona’s. Je leert een handige systematiek, knoppen om aan te draaien en praktische hints.


Om te weten:

Actuele informatie Op www.pvib.nl vindt u actuele informatie over de sprekers en het programma
PE Punten Voor deze themabijeenkomst ontvangt u 3 PE punten. Zie voor de voorwaarden: Regeling PE
Leden PvIB De thema avond is gratis toegankelijk voor PvIB-leden. Niet leden betalen € 50,-, excl. BTW.
Bij no show wordt een bedrag van € 35,- in rekening gebracht.
Inschrijven
Inschrijven voor dit evenement is noodzakelijk en alleen mogelijk via www.pvib.nl.
Uiterlijk 1 week voor de bijeenkomst een bevestiging per e-mail.
Vragen Voor meer info: Debbie Reinders, tel. 06 20984633 of via activiteiten@pvib.nl

Locatie op kaart

Van der Valk hotel Utrecht
Winthontlaan 4, 3526 KV Utrecht, Nederland

Meer in agenda

meer agendaitems